torstai 5. maaliskuuta 2009

"Korkeanpaikan leiri" 28.2.-6.3.09

Moi taas, pitkästä aikaa.
Olen tosiaan korkeanpaikan leirillä =) Melkein Oulun korkeudella äidin luona nauttimassa kunnon talvimaisemista. Yleensä olen tullut tänne vain nautiskelemaan rauhallisesta menosta ja hyvästä ruoasta. Mutta aikaisemmin en pahemmin ole äidin luona vieraillutkaan kisadieetin aikana.. Joten nyt on ollut hieman eri meininki. Tässäpä hieman viikon tapahtumia.
Sunnuntaina tulimme isomummon luota Ahokylään ja ehdimme vielä punttisalille tekemään rinta + ojentajatreenin. Onneksi toiseksi pienin sisko on ihan just 14v, joten lapsenvahti löytyi helposti! Eveliina tykkää hoitaa Miloa, joten vielä ainakaan ei ole tarvinnut lahjoa tyttöä töihin.

Sunnuntain ja maanantain välisenä yönä vatsatauti iski sitten minuun ja unet jäi muutamaan katkonaiseen tuntiin!! Se oli varmaan kosto ylemmältä taholta, kun sunnuntaina sain syödä vähän korkeammat kalorit... No, eivätpä tarttunut vyötärölle nekään eväät. Maanantaiaamuna kampesin itseni väkisin pihalle. Kävimme äidin kanssa kävelemässä 40min lenkin. Vauhti ei kyllä päätä huimannut, jalat painoi ainakin tonnin kappale.. Mut raitisilma teki ihan hyvää. Päivä kului muuten sängyn pohjalla, ruokaa en saanut alas, enkä juuri juotavaakan, joten olo meni iltaa kohti tosi kurjaksi. Söin muutaman lautasellisen jäisiä marjoja ja siinä se.
Tiistai aamuna olo oli hutera mutta päätin että "episodi vatsatauti" on nyt ohi!! Ulkokamppeet niskaan, koira mukaan ja mutsin kanssa pihalle!! Kylläpä teki hyvää! Jalat meinas vielä olla raskaat mutta koira piti tahtia yllä. Sitten maistuikin jo puuro kun kotiin päästiin. Ja olipas vaan ihana mennä lenkin päälle aamusaunaan hikoilemaan loput pöpöt pois! Olo alkoi todella korjaantua. Ainoa mikä vaivasi, oli alaselkä. Luulen että reilu vuorokauden lähes nesteetön tila sai munuaiset hälytystilaan ja se heijastui selkäsärkynä Aloin tankata nestettä reilusti, sen myötä olo parani kummasti iltaa kohti. Illalla tein selkä ja hauistreenin Pyhännän kuntosalilla. Onnistuinpa vielä venäyttämään selkäni alataljassa!! n.11v olen salilla onnistunut käymään loukkaamatta itseäni, mutta tulipahan nyt sitten koettua sekin! Kerkesin jo hieman säikähtää kun alaselkää vihlaisi todella kivuliaasti, enkä meinannut päästä lattian tasolta seisomaan. Hetken huilattuani, yritin hieman venyttää alaselkää ja totesin että oikea puoli alaselästä korkeintaan "niukahti" ja se parantunee pikaisesti. Treenin päälle vielä hampaat irvessä aerobista 45 minuuttia. Nukkumaan mennessä selkä tuntui tosi kankealta, joten kaivelin mutsin kätköistä kunnon kipulääkkeen, niin sain joten kuten yön nukuttua.













Kuva otettu Pyhännän kuntosalilla 3.3.09
Keskiviikko aamu alkoi jälleen klo. 07 aikoihin, äidin kanssa hörpättiin kaffet ja painuttiin pihalle. Äiti on valitellut että kun hänelle ei tahdo tulla hiki. (Voihan se pitää paikkansa, että aktiivinen urheilutausta luo kovan pohjakunnon ja pikku lenkit ei tunnu missään jne... MUTTA kun aktiiviurheilusta on kuitenkin ehtinyt vierähtää tovi, tosin ihan lyhyt vain, niin voihan olla että aineenvaihdunnalla ja sen hidastumisellakin saattaa olla hieman osuutta asiaan... Tiedä sitten tuostakaan =) Äitee ymmärtää ;) Haliterkut Ahokylään ja kiitos vielä viimeisestä!! Ja takaisin asiaan!

Päätin sitten irrottaa sen hien mammankin selästä, vaikka se olisi vaatinut umpihankijuoksua ja karhun kanssa painia. Aloitimme kuitenkin nyrkkeilemällä ilmaan askelluksen tahdissa ja muuttamalla askellustahtia. Sähkötolpat olivat hyviä etappeja, joiden väleihin kehiteltiin erilaisia "lisäliikkeitä" jalkatyön oheen. Niin vain hurahti 70 min reippaasti ja KYLLÄ, äidiltäkin irtosi hiki! Minä "uin" tapani mukaisesti hiessä, lähes koko matkan.
Iltapäivällä menimme punttisalille, vuorossa oli jalkatreeni, joka meni hyvin perille. Unohdin sitten sopivasti palautusjuoman, joten jalat ovat vielä lauantainakin jumissa, hyvä Tiina!

Torstaiaamuna kampesin itseni fillarin päälle kun mamma karkas ed iltana kaverinsa luo mökkeileen, niin en ulos yksin uskaltanut, karhujen ja susien keskelle.. Illalla tehtiin reipas hartiatreeni ja saunan kautta pehkuihin.


Oli kyllä ihana käydä Äidin luona, maisemat olivat tosi upeat kun valkoista lunta on vyötärölle asti ja niin että puut notkuu. Pieni irtiotto arjesta kesken dieetin teki henkiselle puolelle hyvää, eikä dieettikään kärsinyt kun äiti oli niin vahvasti tukena hommassa. Uskollisesti mamma teki kaikki treenit ja noudatti dieettiruokavaliotani koko reissun ajan! Hyvä äiti! (mutsi tuumas tavoitteeksen muskelimummo 2010 mestaruuden =) Mutsi ottaa käsipainoista mittaa!

Milo-poika nautti täysin siemauksin mönkijän ja traktorin kyydistä, ulkona touhuamisesta ja Pauliinan (8v siskoni) pikkutavaroiden tonkimisesta. Milo testasi myös hiihtoa, joka ei ihan vielä mennyt nappiin, ensi talvena sitten.


Kuvassa Milo, Pauliina ja Krisse, singstar hommissa.














Kävimme torstaiaamupäivänä myös paistamassa makkaraa ja vaahtokarkkeja nuotiolla, ne kelpasivat hyvin muksuille, minä juhlin mukillisella light limsaa, Yeah!

Viikko kului todella nopeasti ja paluu arkeen oli perjantaina edessä. 6h junamatka n. 3 vuotiaan terminaattorin kanssa teki tehtävänsä, stadiin saavuttua olin ihan katki ja otin mukavan asennon sohvalta ja könötin siinä lopun iltaa. Jotta en ihan laiskalta kuulostaisi, fiksasin Suskin akryylikynnet vielä yötä vasten kuntoon, olimmekin juuri ennen puolta yötä valmiita =) Huh huh, olihan vuorokausi!

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Nyt tiedän, mistä sun hurjat hauikset on kotoisin... nehän on sun äipältä peritty :) Muskli-kisat 2010 ei kuullosta yhtään huonolta idealta kun kattoo kuvaa. Mahtava äiti sulla :)

Kiitos ihanasta jumppatuokiosta tänään ja salilla sitten paukutetaan ensviikolla. Saat kohta postissa ensimmäisen koristeluehdotuksenkin :)